Ελεγκτής νερού RE.GUARD της Rehau

Το RE.GUARD είναι ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου παροχής νερού με βέλτιστη τεχνολογία ασφαλείας. Η συσκευή RE.GUARD επιτηρεί σε μόνιμη βάση την εσωτερική εγκατάσταση πόσιμου νερού μέσω τοποθετημένων αισθητήρων ροής, πίεσης και θερμοκρασίας στον χώρο εγκατάστασης. Μετά την υπέρβαση προκαθορισμένων οριακών τιμών, το σύστημα ελέγχου ύδρευσης RE.GUARD διακόπτει την παροχή στη κεντρική παροχή ύδρευσης μέσω ενός ενσωματωμένου ηλεκτροκίνητου σφαιρικού κρουνού, και στέλνει ασύρματα ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Το σύστημα πλαισιώνεται από τον αισθητήρα νερού και το RE.HUB Gateway. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του, το σύστημα ελέγχου νερού RE.GUARD περιορίζει τις συνέπειες των ζημιών λόγω μιας διαρροής, αφού επεμβαίνει με αξιοπιστία, προτού συμβεί κάτι χειρότερο.

Το RE.GUARD ανιχνεύει θραύσεις των σωλήνων καθώς και στάγδην διαρροές στη σωλήνωση και παρακολουθεί τους χώρους με αισθητήρες νερού ελεύθερης τοποθέτησης σε επιλεγμένα σημεία του χώρου. Στην περίπτωση προβλημάτων το RE.GUARD απομονώνει τη σωλήνωση και  ενημερώνει τον χρήστη μέσω  εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Οι δαπανηρές ζημιές, η μούχλα, οι άυλες απώλειες και η χρονοβόρα ταλαιπωρία με την ασφαλιστική εταιρεία αποτρέπονται αποτελεσματικά.

Guest User Guest User

Ανοδική προστασία κεντρικής θέρμανσης

Αντικατάσταση ανοδίου κεντρικής θέρμανσης

Αντικατάσταση ανοδίου κεντρικής θέρμανσης

 Σίγουρα σε όσους υπάρχει κεντρική θέρμανση στην οικία τους, έχουν έλθει στα αυτιά τους όροι όπως ηλεκτρόλυση, ανόδική προστασία και ανόδιο μαγνησίου. Τι είναι όμως αυτοί οι όροι;

Όταν δύο μέταλλα έρχονται σε επαφή μέσα σε διαβρωτικό περιβάλλον, τότε αποκλειστικά το αγενέστερο μέταλλο διαβρώνεται. Η διάβρωση αυτή ονομάζεται γαλβανική και είναι καθαρά ηλεκτροχημική και λανθασμένα έχει επικρατήσει να ονομάζεται ως ‘’ηλεκτρόλυση’’. Το φαινόμενο εξελίσσεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Η διαφορά δυναμικού μεταξύ του χαλκού και του αγενέστερου μετάλλου, προκαλεί ροή ηλεκτρονίων από το αγενέστερο μέταλλο προς το χαλκό. Αυτή η απώλεια ηλεκτρονίων προκαλεί αποδέσμευση κατιόντων στο αγενές μέταλλο τα οποία σχηματίζουν οξείδια με το οξυγόνο του νερού, δηλαδή σκουριά. Οπότε αν λείψει από την εξίσωση ο παράγοντας οξυγόνο, είναι φανερό ότι το φαινόμενο θα συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό. Πάμε να δούμε όμως το φαινόμενο σε πραγματικές συνθήκες. 

Είναι σύνηθες σε μία εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης να χρησιμοποιούμε για τις κεντρικές αλλά και τις επιμέρους σωληνώσεις χαλκό και λέβητα χαλύβδινο ή χυτοσιδηρό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ανάμεικτες εγκαταστάσεις (χαλκός-χάλυβας)  είναι κυρίως νέες εγκαταστάσεις που ως επί το πλείστων είναι εγκαταστάσεις κλειστού κυκλώματος, άρα χρησιμοποιούν θερμαντικό μέσω, δηλαδή νερό, χωρίς περιεκτικότητα σε οξυγόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις το φαινόμενο συμβαίνει πολυ-πολυ αργά. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως σε αντίστοιχα κυκλώματα με ανοιχτό δοχείο διαστολής που λόγω της εξάτμισης του νερού έχουμε συνεχή εμπλουτισμό  με οξυγόνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια τις εγκαταστάσεις στις οποίες μετά από κάποια διαρροή μέρος της εγκατάστασης έχει αντικατασταθεί από χαλκοσωλήνα. Επειδή όμως το κόστος ενός λέβητα ή μίας χαλύβδινης εγκατάστασης δεν είναι αμελητέο πρέπει, παρόλη την αργή διαδικασία του φαινομένου να παίρνουμε τα μέτρα μας όσον αφορά την ανοδιακή τους προστασία. Η καθοδική προστασία επιτυγχάνεται με την προσθήκη ράβδου ανοδίου η οποία διαβρώνεται στην θέση του προστατευόμενου μετάλλου και η οποία αντικαθίσταται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Η ράβδος ανοδίου και το σώμα που παρεμβάλεται στην εγκατάσταση

Η ράβδος ανοδίου και το σώμα που παρεμβάλεται στην εγκατάσταση

Read More
Guest User Guest User

Αντικατάσταση παλιάς μεταλλικής υδρορροής με νέα από PVC

Αντικατάσταση Υδρορροής

Αντικατάσταση Υδρορροής

  Οι παλιές υδρορροές των δεκαετιών πριν την δεκαετία του 80’ ήταν κατασκευασμένες από λαμαρίνα, χωρίς συγκολλητικό  υλικό ανάμεσα στα τεμάχια και τα εξαρτήματα. Είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια η οξείδωση να έχει φθείρει την λεπτή λαμαρίνα με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία στους τοίχους από τους οποίους διέρχεται η υδρορροή.

Σκουριασμένη παλιά υδρορροή

Σκουριασμένη παλιά υδρορροή

Σκουριασμένη υδρορροή

Σκουριασμένη υδρορροή

Μπαλώματα και επισκευές είτε δεν επιδέχονται είτε απλός αποτελούν προσωρινή λύση. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πλαστικές σωλήνες από P.V.C. (6 εκ. επί 10 εκ.) οι οποίες έχουν αντικαταστήσει τις παλιές μεταλλικές. Τα παλιά μολυβένια ‘’ποτηράκια’’ και τα ‘’ταρατσομόλυβα’’ απορροής των υδάτων έχουν αντικατασταθεί από τα αντίστοιχα πλαστικά.

Κάθετη υδρορροή και σύνδεση απορροής σε αυτή 

Κάθετη υδρορροή και σύνδεση απορροής σε αυτή 

Σχαράκι σε εξώστη διαμερίσματος

Σχαράκι σε εξώστη διαμερίσματος

Γωνιακή απορροή ομβρίων σε ταράτσα

Γωνιακή απορροή ομβρίων σε ταράτσα

Read More